05.02.2007: Møte med en representant fra arbeidstilsynet

 

Til stede: Atle Mitsen fra arbeidstilsynet, Per Hammer fra Forum Arkitekter AS, Andreas R. Borgnes fra oppvekstavdelingen i Bergen kommune, Wenche Hansen, styrer i Pinnelien barnehage samt Rune Anda, daglig leder i Bergen Døvesenter. Og to tolker.

 

Se referat under

 

Fra venstre: Tolken Ida, Wenche Hansen (styrer ved Pinnelien barnehage), Atle Mitsen (senioringeniør Arbeidstilsynet) og Per Hammer (Forum Arkitekter AS).

 

Diskusjon i kjelleren. Atle Mitsen og Per Hammer.

 

Atle Mitsen og Andreas R. Borgnes (oppvekstavdeling i Bergen kommune)

 

 

Referat

 

Tilstede:

Arbeidstilsynet:                   Atle Mitsen

Forum arkitekter:                Per Hammer

Byrådsavd. for oppvekst:    Andreas Rieber Borgnes

Døvesenteret:                      Rune Anda

                                           Wenche Hansen

Tegnspråktolker: Elisabeth Rygg og Ida Nydegger

 

 

Orientering av Arbeidstilsynet

·        Per Hammer orienterer Arbeidstilsynet (ATS) om hvordan bygget er per i dag, og hvordan det er tenkt at det kan bli. Det blir også foretatt en befaringsrunde.

 

·        ATS skal ivareta de ansatte. De setter krav til blant annet; balansert ventilasjon, bøttekott, både dame- og herretoaletter når antall ansatte blir 10 personer, delte garderober, dagslys og rømningsveier. Garderober og toaletter kan være i 1. og 2. etasje.

 

·        Hammer er ansvarlig søker, og mottar dermed de søknadspapirer som må sendes ATS.

 

·        ATS ønsker også at en representant fra de ansatte kan godkjenne lokalene.

 

·        ATS vil sende byggherre, Bergen Døvesenter, et gebyrbrev. Ansvarlig søker, Hammer, vil motta kopi.

 

Hva gjør vi videre fremover?

·        Borgnes foreslår at de endelige tegningene skal bli forelagt Helsevern-etaten. Dette skal Hammer ta seg av.

 

·        Hammer ønsker at en pedagogisk faggruppe skal være med og gi råd videre i prosessen. Maria Drivernes i Byrådsavd. for oppvekst kan være en aktuell person for dette sammen med Wenche Hansen.

 

·        Det som nå gjelder er å få godkjent bygg og uteområdet. Soppkontroll er foretatt. Der venter vi på tilbakemelding fra Helsevern-etaten før eventuelle tiltak settes i verk.

 

·        Det bør søkes om forhåndsgodkjenning allerede nå. Går den gjennom, vet vi at vi er på rett vei. Borgnes sender søknadsskjema til Hammer.

 

·        Hammer kan få søknad med tegninger avgårde innen to uker. Borgnes mener da at vi kan håpe på at søknadsprosessen i de ulike etatene i kommunen vil være ferdige i løpet av mai.

 

·        Dersom det skal være realistisk å åpne barnehagen i løpet av 2007, mener Hammer at det fysiske arbeidet bør starte 1. mai –07. Dersom det skal skje, bør en muligens ansette en prosjekteringsleder allerede nå. Hammer tar kontakt med aktuelle kandidater.

 

·        Ang. uteområdet, er det viktig å få dette også godkjent nå. Dette slik at vi vet at godkjenningen vil stemme overens med en eventuell godkjenning av bygg når det gjelder antall barn. Hammer anbefaler at Døvesenteret går sammen med grunneier og ser på utearealet.

 

Ang. reperasjoner og utbygging.

·        Vi må søke om godkjenning slik bygget er i dag, men ha det åpent for å få med løsningen ved ombygging. Ombyggingen vil koste mye per kvadratmeter vi vinner ved å gjennomføre det.

 

·        Reperasjon av terrasse går an å gjøres midlertidig for å få godkjenning per i dag.

 

·        Borgnes mener Døvesenteres må vurdere utbygging. Nå vil de motta investeringspenger. Det vil de muligens ikke kunne få ved en senere utbygging.

 

·        Rune Anda informerer om at Døvesenteret skal ha årsmøte 17. mars. Han ønsker å ha mest mulig opplysniner klare til den tid.

 

·        Veien videre vil avhenge mye av økonomien.

 

Bergen, 06.02.07

 

Wenche Hansen